Hvilken stol skal du have i stuen? Her får du 6 gode råd

For de fleste danskeres vedkommende er stuen formentlig yndlingsrummet i hjemmet. Det er her, hvor du kan slappe af efter en lang dag på farten. Blandt andet kan du vælge at se en god film, læse en skøn bog eller noget helt tredje. Derfor er det også vigtigt, at du har en stue, der indbyder til både hygge og afslapning. Netop derfor er det vigtigt med de rette møbler.

Hvis du gerne vil sidde komfortabelt i din stue, bør du helt klart overveje at finde en god stol. På den måde kan du slå benene op og bare nyde nuet. I det følgende finder du derfor flere gode råd til, hvordan du udvælger den perfekte stol til din stue.

Komfort

Den absolut vigtigste egenskab for en stol i stuen er komforten. Når du derfor gerne vil have en ny stol til din stue, er det først og fremmest vigtigt, at stolen er behagelig at sidde på. Det er naturligvis mest af alt en smagssag. I nogle menneskers optik kan en stol ikke blive blød nok, hvorimod andre foretrækker en mere fast model. Her er det egentlig ikke så meget andet at gøre, end at prøve dig frem.

Derfor kan det være en god idé at besøge forskellige møbelhuse, hvor du kan prøve forskellige stole. Det vil give dig en god idé om, hvor blød eller fast din nye stol skal være.

Derudover afhænger komforten naturligvis også af materialet. Nogle materialer er mere bløde eller faste end andre. Derfor er det også en god idé at prøve stole, der er fremstillet af forskellige materialer og tekstiler. Det vil hjælpe dig med at finde den rette stol i sidste ende.

Funktioner

Når du gerne vil have en god stol til stuen, vil du måske have gerne have, at stolen har nogle nyttige funktioner. Det kan for eksempel være, at du gerne vil have en drejestol, så du har mulighed for at dreje rundt på stolen. Det kan være en stor fordel, hvis du gerne vil have mulighed for at sidde optimalt i forhold til flere fokuspunkter i stuen. Blandt andet kan det være, at du gerne vil have mulighed for at dreje stolen mod både fjernsynet og spisebordet.

Hvis du gerne vil have lidt hjælp til at komme ned og op af stolen, kan enten en løftestol eller hæve-sænke-stol være et fortræffeligt valg. Her får du en fjernbetjening med til stolen, så du selv kan hæve og sænke den. På den måde skal du ikke selv bukke særligt meget, når du gerne vil og sidde på stolen.

Ligesådan skal du heller ikke kæmpe for at komme op af stolen igen. I stedet kører du blot stolen op, og så kan du let rejse dig op. Det er både nemt og bekvemt.

Medfølgende skammel

Hvis du gerne vil have det optimale ud af din stol, kan du ofte købe en matchende skammel med dertil. De fleste gode stole til stuen har nemlig også en fodskammel, der er skabt til netop den stol. Når du anvender fodskamlen, vil du derfor ofte få mulighed for at placere dine fødder på en både behagelig og ergonomisk måde.

At kunne slå fødderne op efter en lang dag, er uden tvivl én af de store hverdagsglæder. Samtidig giver de opslåede ben dig også en svævende fornemmelse, der er noget så skøn. Hvis du holder af at tage en lille lur på stolen, er fodskamlen helt klart et must. Den giver dig ganske enkelt de bedste muligheder for en skøn lur. Hold derfor øje med, om der er designet en fodskammel til den stol, som du gerne vil have i stuen.

Design

Selvom en stol til stuen naturligvis skal være både komfortabel og praktisk, skal den også passe til stuens udtryk og indretningsstil. Derfor skal stuen også have det rette design. Hvad der udgør et godt design, er i høj grad et smagsspørgsmål. Måske har du allerede nogle yndlingsdesignere, som du foretrækker at købe møbler fra? I så fald kan du formentlig også finde en stuestol fra deres kollektion.

Måske går du ikke så meget op i mærke og kendte designere. I stedet har du måske en specifik stil, som du gerne vil have, at din nye stol skal passe til. I så fald er selve designet stadig vigtigt, da det giver stolen sit udseende.

Hvis du er glad for dansk design og gerne vil have en stol, der passer til langt de fleste danske hjem, er en Little Petra stol et godt bud. Her får du en stol, der har det hele. Både designet og komforten er nemlig helt i top. Derfor har stolen også været en designklassiker i næsten 100 år.

Farve

Ligesom designet på stolen skal passe til stuen, skal farven det naturligvis også. Hvis du har et meget tidstypisk hjem, har du formentlig mere neutrale og jordnære farver i hjemmet. I så fald vil det også være en god idé med en stol, der passer til disse farver. Det vil ofte være en nuance inden for enten hvid, grå, brun eller sort.

Alt afhængig af hvilket udtryk du gerne vil skabe i stuen, kan du naturligvis også vælge en stol, der skiller sig helt ud. En farverig stol, der bryder med den øvrige indretning, kan være et flot twist. Hvis du altså ønsker at skabe et twist. Ellers er en stol, der matcher den øvrige indretning, et bedre valg.

Hvis dit hjem er farvestrålende, kan du også sagtens vælge en farverig stol. I så fald bør du gå efter en farve, der er dominerende i farveudvalget i stuen. På den måde kan du nemlig fremhæve netop den farve. Mange farver er fantastiske, men de kan let give et rodet udtryk. Derfor er det ofte en fordel at fremhæve én eller to farver i hvert rum. Det vil hjælpe med at skabe en rød tråd i indretningen, så den netop bliver opløftende og farvestrålende i stedet for forvirrende og rodet.

Størrelsen

Når du gerne vil have en ny stol i stuen, skal du naturligvis også tage stilling til, hvor stor stolen skal være. Det kommer blandt andet an på, hvor stor din stue er. Det kommer også an på, hvor mange stole du gerne vil have i stuen. Ligesådan er størrelsen på stolen også afhængig af, hvilke andre møbler du har i stuen.

Hvis du har en stor stue, der ikke allerede er fyldt op med møbler og interiør, har du lidt mere frie tøjler i forhold til størrelsen.

Hvis stolen derimod skal passe ind blandt andre møbler, bør du være lidt mere strategisk med størrelsesvalget. Her skal du sikre dig, at stolen størrelse passer til stuen. Ellers kan du nemt risikere, at stolen skaber et uønsket blikfang.

Har du derimod en minimalistisk indretningsstil, kan en større stol være et ønsket blikfang. Alt afhængig af stolens størrelse og design kan den skabe en vis tyngde i rummet.

Derfor kommer den rette størrelse stol til syvende og sidst an på stuen selv. Hvor stor er stuen, hvilken indretningsstil er der valgt, og hvilke øvrige møbler skal stolen passe til? Det er de tre vejledende spørgsmål, når du gerne vil finde den rette størrelse stol til netop din stue.

Menu
Top