Skal du købe en ny kontorstol til hjemmekontoret eller kan du nøjes med din spisestuestol? 6 ting du skal overveje

I dag er der flere og flere mennesker, der arbejder hjemmefra. Det skyldes flere ting. For eksempel er der flere og flere mennesker på arbejdsmarkedet, der efterlyser mere fleksibilitet i deres job. Blandt andet til at arbejde, hvor det passer dem. Der er også flere og flere arbejdspladser, der nedlægger kontorerne for at spare penge. Kort fortalt er hjemmearbejdspladsen under opsejling, og der er ikke tegn på, at det kommer til at gå den anden vej.

Hvis du arbejder hjemmefra, er det essentielt, at du får skabt en god hjemmearbejdsplads. Det kræver blandt andet, at du har en stol, så du kan sidde foran din computer. Men hvilken stol bør du vælge? En spisebordsstol eller kontorstol? Det kan du blive klogere på i det følgende.

1: Fordelene ved din spisestuestol

Hvis du ikke allerede har et hjemmearbejdsplads, er du formentlig startet med at bruge en spisestuestol. Det er en stol, de fleste allerede har i hjemmet, og som de sidder nogenlunde på. Derfor er fordelen ved spisebordsstolen også, at den allerede er tilgængelig. Du skal altså ikke ud og erhverve dig en ny stol for at kunne bruge den.

En anden fordel ved spisebordsstolen er også, at den er multifunktionel. Du kan ikke alene bruge den til hjemmearbejdspladsen. Du kan naturligvis også bruge den, når du skal spise. Derfor er spisebordsstolen i manges øjne en god investering, fordi den egner sig til flere forskellige formål.

2: Ulemperne ved en spisebordsstol

En spisebordsstol er nu engang designet til at blive anvendt under spisningen. De fleste mennesker sidder sjældent på en spisebordsstol særligt længe. I hvert fald ikke i hverdagen. Når du arbejder, er det ofte i flere timer, kun afbrudt af små pauser.

Hvis du derfor anvender en spisebordsstol som kontorstol, vil du formentlig hurtigt kunne mærke, at stolen ikke just er behagelig. Ofte kan en spisebordsstol ikke justeres, og derfor kan du ikke tilpasse den til din krop.

Når du kun sidder på en spisebordsstol i op til en time, lægger du formentlig ikke mærke til det. Men når der går timevis, kan du godt begynde at blive irriteret over den manglende støtte. Det bliver især udtalt, hvis du måtte døje med nogle fysiske skavanker.

Derfor er ulemperne ved en spisebordsstol, at den ofte er ufleksibel og ganske enkelt ikke egnet til at blive brugt i lange tidsstrækninger.

3: Fordelene ved en kontorstol

En kontorstol er netop skabt til at være på kontoret. Derfor er den også designet til, at du skal bruge flere timer i træk i den. Derfor har de fleste kontorstole også flere justeringsmuligheder. På den måde har du mulighed for at tilpasse stolen til dine personlige mål.

Måske har du brug for, at stolen kommer lidt højere op, fordi du har lange ben. Måske har du brug for mere støtte i ryggen, fordi du har haft en diskusprolaps. Eller noget helt tredje.

Fordelen ved at vælge en kontorstol til hjemmekontoret, er, at du netop får en stol, der er egnet til stillesiddende arbejde. Hvis du skal arbejde meget hjemmefra, er det uden tvivl en fordel.

4: Ulemperne ved en kontorstol

I modsætning til spisebordsstolen egner kontorstolen sig sjældent til andre formål. Du kan naturligvis godt bruge den ved spisebordet, hvis du for eksempel har brug for en ekstra stol. Men her vil den ofte skille sig ud med sit anderledes udseende. Hvis du er meget æstetisk orienteret, vil det formentlig gøre ondt i øjnene på dig.

Derudover kan en kontorstol også være ret dyr. Det kommer naturligvis helt an på, hvilke materialer den er fremstillet af. Lige sådan er det også afhængigt af, hvilke funktioner den har, og om den kommer fra en anerkendt producent. Nogle producenter har en høj brandværdi. Det vil sige, at de alene på grund af deres navn og renommé kan opkræve en højere pris. Til gengæld tilbyder de ofte holdbare produkter af høj kvalitet.

Hvis du leder efter en god kontorstol til en billig pris, kan du finde en god kontorstol for under 2000 kr.

5: Hvor længe skal du sidde i stolen?

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en kontorstol eller spisebordsstol til hjemmearbejdspladsen, bør du overveje dit tidsforbrug. Desto mere du skal sidde på stolen, desto vigtigere er det, at stolen er ergonomisk og behagelig.

Sagt med andre ord er der mere, der taler for at vælge en kontorstol, desto mere tid du skal bruge på hjemmearbejdspladsen. Alternativt skal du finde en meget behagelig og ergonomisk designet spisebordsstol.

6: Har du nogle fysiske skavanker?

Et andet afgørende punkt, når du skal vælge mellem en kontorstol og spisebordsstol, er dine eventuelle fysiske skavanker. Hvis du døjer med nogle fysiske udfordringer, kan du hurtigt gøre disse værre ved at sidde på en uegnet stol.

Menneskekroppen er faktisk ikke skabt til stillesiddende arbejde. Derfor er det egentlig mod menneskets natur at sidde så meget ned. Hvis du derfor sidder på en uegnet stol, giver du ikke din krop særlig gode betingelser for at kunne trives.

Hvis du derfor døjer med fysiske skavanker, bør du helt klart hælde mest til at bruge en kontorstol, hvor disse udfordringer bliver imødeset. Det er vigtigt, at du får den rette støtte og aflastning, så du ikke kommer til at overbelaste din krop. På den måde kan du komme til at forværre din tilstand.

Selv hvis du ikke har nogle fysiske skavanker, kan det stadig være en god idé at overveje en kontorstol. Hvis du sidder ubehageligt, vil du helt naturligt begynde at sidde på andre måder for at kompensere herfor. På den måde kan du hurtigt komme til at sidde i en ikke-ergonomisk siddestilling.

Menu
Top